Hostellerie “Aux Comtes de Chiny” gelegen in de Ardenne in de Gaumestreek verwent uw smaakpapillen en pupillen. Neem uw tijd om te genieten en te ontspannen in deze groene oase waar de natuur zelfs in uw bord verschijnt.
Aurelia en Emmanuel zetten hun expertise en hun goede verstandhouding in ten dienste van verfijning en uw smaakpapillen.

Voor de lunch of diner neemt Emmanuel, levensgenieter in hart en nieren, het heft in handen. Hij past zijn kaart aan in functie van het seizoen, en verrijkt deze met moderne recepten, bereid met authentieke en lokale producten.
Het team van de Les comtes de Chiny biedt haar talent ook aan voor banketten (10 tot 50 personen).

Op zonnige dagen biedt het restaurant u ook plaats op een terras met uitzicht op de Semois en het bos.

Markt Menu € 26,00

Rabbit terrine met zachte abrikozen en rozemarijn

en

scampi staarten en Country ham, tomaat fondue

en aubergine kaviaar op een dunne schilferige taart

————–

Kipfilet met gekonfijte citroen,

plantaardige ratatouille met zwarte olijven

en

Forel filets, groenten julienne, flan

groene asperges, witte boter met dragon

————–

Gourmet koffie (2.00 € Sup.)

en

Iced munt en

quenelle van chocolade mousse

en

jelly rabarber met appel,

aardbeien en frambozen sorbet

en

plaat van kaas en salade met notenolie (*)

In Menu Plaisir van de Ardennen: 42,00 €

brasem tartaar met kappertjes en venkel
en ansjovismayonaise
——————-

Rode mul op tomaat carpaccio

en basilicum, rucola coulis

——————-

kalfsvlees met morieljes op een Granada

gebakken groene groenten

——————-

Abrikoos abrikozen gepocheerd in lavendel,

verse abrikozen, toast met siroop en sorbet

Menu Au Fil de la Semois: € 52,00

eendenlever met port en cognac bereid
door ons, aardbeiensiroop amaretto

————
Filet van St. Peter met rabarber en venkel,

Orange Sauce

————

Granita wortel op smaak gebracht met munt

————

Lamskoteletjes met hartig, sommige

ingemaakte groenten, sap van een stoofpot

————

Manon Buchette zoete honing en Espelette peper

————

Vacherin revisited cherry granita met Kriek Sudden Death


Voorgerechten*

Koude voorgerechten

porto eendenlever en cognac voorbereid door ons, aardbei siroop amaretto
20,50 €
Konijn terrine met zachte abrikozen en rozemarijn 17,60 €
Zeebrasem tartare met kappertjes en venkel en mayonaise met ansjovis 20,50 €
Scampi staarten en Country ham, gesmolten tomaat en aubergine kaviaar op een dunne schilferige pie
18,90 €
Walnut St. Jacques gebakken op een salade met smaken van Thailand
22,00 €

Warme voorgerechten

Crème van Asperges met kokosmelk 11.00 €
Filet van St. Peter met rabarber, sinaasappelsaus 19.80 €
Quenelles huis, op een kreeftensaus en sucrines 20.50 €
Bonbon van kleine grijze slakken met spinazie, knoflook crème van de beer 18.40 €
Rode mul op een carpaccio van tomaat en basilicum, rucola coulis 18.90 €

Hoofdgerechten*

Vis

forelfilet en julienne groenten, groene asperges flan, botersaus met dragon 17,90 €
Sole meunière, gestoomde aardappelen
28.00 €

Vlees

Kipfilet met gekonfijte citroen, ratatouille groenten met zwarte olijven 18.20 €
Kalfsvlees Grenadin met morieljes op een groene gebakken groenten 21.50 €
Lamsrack met hartig, sommige ingemaakte groenten, sap van een stoofpot 26.00 €
Stuk van rundvlees, boter Butler, mesclun salade en frietjes 23.00 €

Desserts*

Kazen

kaasplankje en salade met notenolie
9,50 €

Desserts

Gourmet koffie 8.50 €
Chocolade taart, ijs rum raisin
8.50 €
Bevroren mint en zijn bolletje donkere chocolade mousse
8,00 €
Jelly rabarber met appel, aardbei en framboos sorbet
8.00 €
Abrikoos abrikozen gepocheerd in lavendel, verse abrikozen, toast met siroop en ijs
8,00 €
Vacherin revisited cherry granita met Kriek Sudden Death
8,50 €

Op dinsdag is het restaurant exclusief voorbehouden aan gasten. Het is gesloten voor fijnproevers.

* Op verzoek kunnen onze gerechten worden aangepast aan uw dieet.